Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Επαγγελματική συμβουλή

Όπως κάνουν οι επαγγελματίες...
150 g νερό + 1 κουταλιά της σούπας ταπετσαρίας κόλλας.

200g αλεύρι + 200 γρ λεπτό αλάτι + 2 κουταλιές της σούπας (από πάνω) από άμυλο πατάτας, αναμιγμένο χωριστά.

2 κουταλιές της σούπας λαδιού μπαίνουν στη αραιωμένη κόλλα, ανακατεύομε το μίγμα σταδιακά.

Το τελικό ζύμη σφιχτά τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για 1-1,5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη βγαίνει πολύ ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Τα λείψανα φυλάσσονται σε ψυγείο.

Ίσως στην παρτίδα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι - αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή ποιότητα του αλεύρου και κόλλας ταπετσαρίας μπορεί να είναι διαφορετική.

Στέγνωμα γίνεται έξω.. Χωρίς φούρνο - και δεν υπάρχουν ρογμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου