Όπως κάνουν οι επαγγελματίες...
150 g νερό + 1 κουταλιά της σούπας ταπετσαρίας κόλλας.
200g αλεύρι + 200 γρ λεπτό αλάτι + 2 κουταλιές της σούπας (από πάνω) από άμυλο πατάτας, αναμιγμένο χωριστά.
2 κουταλιές της σούπας λαδιού μπαίνουν στη αραιωμένη κόλλα, ανακατεύομε το μίγμα σταδιακά.
Το τελικό ζύμη σφιχτά τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για 1-1,5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη βγαίνει πολύ ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Τα λείψανα φυλάσσονται σε ψυγείο.
Ίσως στην παρτίδα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι - αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή ποιότητα του αλεύρου και κόλλας ταπετσαρίας μπορεί να είναι διαφορετική.
Στέγνωμα γίνεται έξω.. Χωρίς φούρνο - και δεν υπάρχουν ρογμές.
150 g νερό + 1 κουταλιά της σούπας ταπετσαρίας κόλλας.
200g αλεύρι + 200 γρ λεπτό αλάτι + 2 κουταλιές της σούπας (από πάνω) από άμυλο πατάτας, αναμιγμένο χωριστά.
2 κουταλιές της σούπας λαδιού μπαίνουν στη αραιωμένη κόλλα, ανακατεύομε το μίγμα σταδιακά.
Το τελικό ζύμη σφιχτά τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για 1-1,5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η ζύμη βγαίνει πολύ ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Τα λείψανα φυλάσσονται σε ψυγείο.
Ίσως στην παρτίδα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι - αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή ποιότητα του αλεύρου και κόλλας ταπετσαρίας μπορεί να είναι διαφορετική.
Στέγνωμα γίνεται έξω.. Χωρίς φούρνο - και δεν υπάρχουν ρογμές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου